De T-stopper is een innovatief stukje gereedschap waarmee op een eenvoudige en snelle manier een hoogbouw woning die definitief van het gas af gaat, drukloos gemaakt kan worden.

Het gebruik van de T-stopper heeft als voordeel dat de aannemer met geen enkele andere bewoner op de streng meer afspraken hoeft te maken dat de streng (oude situatie) van het gas af moet. Dat levert al heel snel een besparing in tijd op van minimaal een uur en daarnaast kost het feitelijke drukloos maken m.b.v. van de T-stopper de aannemer nauwelijks nog tijd. Dit geeft een grote tijdsbesparing. Om de T-stopper te kunnen gebruiken, dient hij deze wel eerst aan te schaffen en de monteur die hem gaat gebruikten dient een instructie te volgen.

Onze afspraak met onze aannemers;

Liander gaat de T-stopper niet verplichten.

Het is de vrije keus van de aannemer of hij wil investeren in de aanschaf van het gereedschap en de training van zijn monteur. Die investering kan hij dan vervolgens terug verdienen met de tijdsbesparing die het gebruik van de T-stopper oplevert.

Het middels uitzonderingsformulier in rekening brengen van het gebruik van de T-stopper is daarmee dan ook niet aan de orde.

Posted in: KV