Waarom?
De aannemer is verantwoordelijk voor het doen van een KLIC-melding wanneer men gaat graven. Dit is een wettelijke verplichting. Zie ook de informatie op de intranetpagina hierover omtrent de CROW500.

Hoe lang is een KLIC-melding geldig?
Na het doen van een KLIC-melding en ontvangst van de gegevens, blijft deze 20 werkdagen geldig. Binnen 20 werkdagen moet er worden gestart met de graafwerkzaamheden.

Selectie van gebied?
De aannemer is verantwoordelijk voor de selectie van het gebied waar gegraven gaat worden, met een maximale afmeting van 500m x 500m. De aannemer dient altijd te controleren op de kaart of het (geselecteerde) gebied juist is.

KLIC-meldingen verwerkt in de bestekcodes?
KLIC-meldingen zijn niet aanvullend verrekenbaar. De kosten die de aannemer hiervoor moet maken, zijn opgenomen in de reguliere tarieven/bestekcodeprijzen (graafcodes, zoals werkgaten etc.). Let op: ook in de MIAA-codes/clustercodes KV zijn de KLIC-meldingen opgenomen in de tarieven.

KLIC-meldingen kunnen wel aanvullend worden verrekend, indien Liander de aannemer op regie inhuurt en de werkzaamheden niet op bestekcodes geboekt kunnen worden (graafcodes, zoals werkgaten etc.), waarvoor een KLIC-melding verplicht is.

Posted in: GV/R&N, KV